måndag 30 mars 2015

Sammanfattningen

Då var nio veckor till ända. Nio veckor av sol, värme och trevliga upplevelser. Hur sammanfattar man detta? 

Eftersom Koh Lanta ligger lite taskigt till på kartan blev resan ner en låååång resa. 
Snöstorm i BodaX när vi vaknade avresedagen. Tåg ner till Köpenhamn med en liten nervös oro för haveri hos SJ. Signalfel är ju ett av de vanligaste orden SJ ropar ut i högtalarna. Resan gick bra ner till Kastrup, det enda jobbiga var att när vi skulle checka in bagaget, så vägde två väskor för mycket - vi var tvungna att packa om när vi stod framme vid incheckningsdisken. Efter vi lyft från Frankfurt, blev Lisa planenligt trött och somnade på golvet framför våra fötter. Perfekt!!! Hon sov där någon timme tills fräulein flygvärdinna kom och på ett barskt tyskt sätt sa till oss att där nere på golvet kunde das mädchen inte ligga. Om planet skulle komma in i en luftgrop kunde das mädchen åka upp i taket. Nicht gut! Linda fick äran att ha henne i knät. Väl framme i Bangkok gick vi in den berömda värmeväggen. Sedan dess har vi inte haft strumpor eller skor på oss. 

Tiden på Koh Lanta började med att barnen hade semester de första tre veckorna. Sol och bad varje dag och några utflykter. Snorkling och elefantridning är väl de två utflykter som är värda att nämnas. Efter att Ebba och Olle började skolan blev vardagarna lite mer inrutade och deras skoltider fick styra oss på vardagar. Linda och jag har ofta varit vid havet på förmiddagar och gått hem till lägenheten när Lisa ska lunchsova. Då har vi passat på att hänga på balkongen och läst, kollat nätet eller slumrat till. 

Luncherna har oftast intagits på tidigare nämnda "verkstan". Mycket gott och prisvärt. Middagarna har vi varit ute och ätit 4-5 gånger i veckan. Vi har hittat ett par bra ställen som vi besökt fler än en gång, annars har vi provat rätt många olika restauranger. 

Några andra reflektioner om Koh Lanta är att folket där är fantastiskt trevliga. Inga jobbiga säljare eller taxichaffisar som tjatar sönder folk. 

Linda och jag har tränat bra under hela perioden. Vi har tränat två dagar sen tagit ledigt en dag osv. Ena dagen har vi sprungit 30-50 min, andra dagen intervaller och styrka. Detta har gjorts på stranden i solen, ca 35-40 grader säkert. Vi är nöjda med oss själva att vi hållit diciplinen under hela perioden och inte fuskat någonting. 

Nu ligger vi alla på hotellet i Bangkok och äter godis. Vi kom hit runt kl 19 ikväll och gjorde ett tappert försök att ge oss iväg med taxi på Bangkoks gator när vi kom hit, men ångrade oss efter 400 meter när vi bara satt i bilkö hela tiden. Vi misstänkte även att taxichaffisen ringde någon form av  motsvarande heta linjen samtidigt som han körde i detta bilkaos. Inget bälte på någon av oss, och Lisa i famnen - då kändes beslutet att åka tillbaka till hotellet bra. 

I morgon väntar det långa flyget till Frankfurt, jobbigt! Bara att bita ihop. Vi kommer enligt plan till Köpenhamn imorgon kväll och tar in på ett hotell där. Sen tåg hem på onsdag. Då tar vårt härliga äventyr slut för denna gången. Då kommer vi hem till BodaX igen och får spåna på nya äventyr.

Vi från bloggredaktionen tackar ödmjukast för alla roliga, trevliga och fina kommentarer om det som skrivits. 

Vi ses snart!

Lisa sov vid ovan bild.


4 kommentarer:

  1. Tack för alla underbara inlägg! Flyg försiktigt.

    SvaraRadera
  2. Har varit kul att följa er resa här. Hoppas resan hem går bra.Tyvärr har vi inte lika fint väder att erbjuda här :)

    SvaraRadera
  3. Resan ni gjort är helt fantastisk.Ta hand om varandra så är ni välkomna till Svedala igen. Hoppas ni kommer med solen till oss som inte sett den så mycket. Kram Anne

    SvaraRadera
  4. Vill tacka redaktionen för gratisprenumerationen i 2 månader med underhållande läsning.)

    SvaraRadera