lördag 24 mars 2018

Sjörövar-Fabbe, hans syster och mor

Hej

För några veckor sedan var vi på en inte allt för lyckad snorkeltur. Den turen innebar mer att se några fina öar än att snorkla och se fina fiskar. Igår var det dags igen för att åka ut på stora havet. Vi visste att vi skulle få se mycket fisk, tom en valhaj hade setts till på det området vi var på dagarna innan vi var där. Tyvärr så såg varken vi snorklare eller dykarna valhajen.

Båtresan skulle ta knappt två timmar till första stoppet. Då högvattnet var på väg så var vattnet lite oroligt och vågigt. Olle som det vanligtvis händer saker kring (läs tidigare inlägg) skulle inte överraska denna gången heller. Efter ca en timme på resan ut började han bli lite blek och grå. Han och jag satt vid relingen och helt plötsligt spyr han rakt ut, inte ner i havet som borde vara det mest naturliga valet, utan åt andra hållet, där satt jag och fick hela härligheten rakt i famnen. Mysigt! Han fick ta plats hos båtpojkarna på nedre däck för att piggna till. Han snorklade vid första stoppet men gick upp lite i förtid. När han väl var uppe på båten igen blev han blek och grå igen då båten stod och guppade. Innan vi skulle åka från första stoppet så hoppade han i vattnet igen för att svalka av sig och slippa den guppande båten. Då spydde han i havet! Då blev det full aktivitet bland fiskarna för de gillade det som kom ur Olle. När han väl kom upp igen somnade han och sov över andra snorklingen. När vi kom till tredje snorklingen var han åter med i matchen och kunde njuta av fina fiskar och klart vatten.

(alla har godkänt att medverka på bild)



Då till Sjörövar-Fabbes syster, Ebba. Hon har legat sjuk sen i torsdags och fick stanna hemma från snorklingen. Feber och allmänt risig. Om inte febern släpper imorgon får vi åka till Dr Salarin och ta ett dengue-prov på henne. Dengue-feber är något man inte vill ha, det är dock rätt vanligt här nere. Man får det av myggor och kan vara rätt jobbigt med hög feber och extrem ledvärk. Vi hoppas såklart att hon är på banan imorgon då sista skolveckan börjar.

Vi avslutar med Sjörövar-Fabbes mamma, Linda. Hon kände sig lite snurrig efter en heldag på båten men åt bra på kvällen och fick till och med i sig en Chang. När vi kom hem somnade vi rätt snabbt. När jag vaknade så sa hon att hon spytt hela natten och hade lite feber så hon var sliten som få. Linda och Ebba får ta en heldag hemma vid AC:n så hoppas vi på snar bättring.


Trots dessa missöden hade vi en fantastisk dag på havet. Det var med en kamera-kille på¨båten som tog kort under vattnet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar