söndag 18 mars 2018

Slutspurten




Hej alla

Nu har vi varit borta i ca åtta veckor och inser att vi snart sitter på planet hem till Sverige igen. Sakteligen har tanken gått från "ta-dagen-som-den-kommer-flum" till en och annan praktisk tanke som är nödvändig när vi är tillbaka hemma i verkligheten.

Vi följer med spänning och viss oro vädret hemma. Snön och kylan försvinner snart har vi sagt i ett par veckor nu. Nu är vi framme i slutet av mars och det är fortfarande råkallt framförallt på nätterna. Det är inte ok. Om inte snön är borta när vi kommer hem så vänder vi hitåt igen!!

Det har varit så jäkla varmt här i stort sett sen vi kom. Vi har haft två skyfall på ca 30 min. Man märker att det blir lite mer syre i luften efter ett skyfall. Annars har vi haft sol i stort sett hela dagarna. Skinnet har fått jobba hårt men man vänjer sig efter ett par veckor.

Några bilder från platser vi besökt.
Hängmatta på Klong Jark

Besök i Old town

Samma sol varje kväll


Vad har vi annars gjort?

Tagit det lugnt, besökt fina stränder, varit på bra och mindre bra restauranger, spelat tennis, spelat volleyboll, tränat, badat i poolen, badat, druckit long island icetea i oldtown, träffat många apor, gått i tiger cave templet i Krabi.

Vi blev avsläppta i ett litet centrum en dag. Säkert tio stycken tjuvaktiga apor gjorde livet surt för några frukthandlare. De sprang på taken och tittade om frukthandlaren var vid frukten. Var det fritt fram stack dom in och snodde så mycket frukt dom kunde bära. Sen stack dom upp på taket och åt så mycket dom kunde.

Tjuvapor

På tiger cave templet i Krabi mötte vi upp Bodil,Johan med kids och Bodils syster med man, dotter och kompis. Templet ligger 1253 branta trappsteg upp och det krävs en hel del för att klara av dessa trappsteg. Alla kämpade på bra och vi mutade såklart Lisa med en glass om hon gick själv hela vägen. Tänk vad en liten glassmuta kan göra!


En nöjd Lisa

Mutan




Tennispojkarna

Ebba och Sascha in action
Vi har hunnit med och besökt mycket som vi planerade innan resan. Vi har dock lite kvar att se och göra, vi planerar tex en snorkeltur till, förhoppningsvis blir denna lite lugnare nu när det inte är lika mycket folk här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar