fredag 13 mars 2015

Utskälld i tropikerna...

Ja, då har det hänt... 
Sverige har en människoart som jag inte är helt säker på är så vanlig runt om i världen. Arten är unik på ett sätt som är svår att förstå. Arten är av manlig form och har funnits i Sverige i ca 60-70 år. De allra flesta jag känner är väldigt trevliga och går mer eller mindre att föra en dialog med. Men det finns även en betydande andel som får mig att vilja spy! 

Det handlar såklart om mannen, den i sin egen värld jordens medelpunkt. Den som vet att Hans åsikter är dom rätta, de som inte håller med Honom har fel!, Han är klok för att Han har gått i "livets hårda skola" och förmodligen har Han alldeles för små badbyxor samtidigt som Han bär sina tusenlappar i en magväska på sin solsemester. Detta pga att alla andra är tjuvar och vill åt allt just Han äger. Bredvid står frun som inte har haft några åsikter på 45 år för de har Han haft åt henne. Hennes enda intresse är att sola sig så brun att hennes mockajacka från 90- talet ser blek ut i jämförelse.

Då till dagens händelse, vi har precis fått besök av trevliga familjen Spångberg från Gnosjö. De har suttit på vår balkong i 4-5 minuter. Barnen leker med en boll nedanför vår balkong och har kul. Detta är för båda familjerna och för många andra en helt vanlig lek. Inte den typiska pojkleken "springa och jaga varandra och skrika allt vad vi kan- leken". De stod och passade bollen mot sidan på vår balkong.

Då stiger Han fram, mannen som troligen har för små badbyxor. Fly förbannad på oss föräldrar. Hur kunde vi låta våra barn spela boll bredvid där dom satt och hade "ägarmöte". Ett möte för dom som äger lägenheterna där vi bor. Han hade nu fått nog över alla barn som leker utanför Hans nya lägenhet sedan fem månader. Nu fick det vara ett slut på detta ligistbeteende. Bollar för ju ett jävla liv när dom studsar mot marken. Och det borde ju vi förstå. 

På "ägarmötet" satt fem stycken alldeles för rynkiga män från Stockholm, där statistiskt sett en av dom  stämmer överens med ovan beskrivning. De har nu lagt ut en förmögenhet på en lägenhet på lugna Koh Lanta på ett av de barntätaste områdena som finns på ön. Lite research arma stackars "ägarförening"! Vill ni ha tyst omkring er finns en hel djungel att bygga en jättestor bungalow i! 

Vi blev såklart helt paffa över detta otrevliga sätt så vi visste knappt vad vi skulle säga. Mannen från stan fortsatte spy på oss föräldrar att vi borde fattat att barnens beteende inte kunde fortgå för det störde detta viktiga "ägarmöte". Tyvärr kom vi inte för oss att på ett rationellt sett argumentera emot. Vi har tidigare inte upplevt att vi behövt tänka i dessa banor under vår tid här. Det enda konstiga vi upplevt här är en man, som är av samma art på något sätt fick sin unga thailändska fru att putsa hans cykeltrampor idag!! 

Annars har kvällen varit mycket trevlig tillsammans med familjen Spångberg. Vi hoppas vi hinner med ytterligare någon middag innan äventyret är slut. 

Må väl!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar