torsdag 12 februari 2015

Djur och natur

När man lever i denna miljön kommer man alltid i kontakt med något form av djur. I de allra flesta fall är mötet inte speciellt trevligt. Ett exempel på detta är när Linda och jag var här för tio år sedan och Linda gick på toa på morgonen. När hon satt där så gled det upp en brun-svart orm ur avloppet. Denna orm nöjde sig med att vila huvudet på duschgolvet och spana in Linda på toan. Linda sprang dock ut från toan, vi stack från bungalown och fick med oss ett fint djur-minne från den resan.

Denna resan har inte än bjudit på någon vidare djurmöte än. Mygg som biter småbarn är inte en bra upplevelse. Förhoppningsvis är myggen inte ett problem längre då vår granne från Arjeplog gav oss en tub med myggmedel, den är beställd från Australien och används av bushmen där. Han själv använde denna i de norrländska fjällen där han kommer ifrån. Hans dotter Sacha och Ebba har blivit kompisar och umgås så fort de får tid. 

När Olle och jag spelade tennis för några dagar sedan åkte det omkring en orm på stängslet runt tennisplanen. Jag sa till Olle att han kunde säga till de andra att ormen var tjock som en ölburk, men han ville berätta som det var. Ormen var mer som en dopad daggmask fast en halvmeter lång. 

Då man sett alldeles för många naturprogram hemma så väntar vi med spänning när resans ultimata djurmöte äger rum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar