tisdag 17 februari 2015

Maten...

Maten här är en stor del av upplevelsen. Många restauranger har i stort sett lika menyer fast vissa restauranger har någon sorts specialare. Fisk finns det gott om. White snapper och red snapper är vanliga på menyerna. 
Vi brukar normalt äta ute en gång om dagen, i de flesta fall blir det middagen. Vi startar vanligtvis dagen med en rejäl frukost. Den innehåller nedan ingredienser: 

1 portion havregrynsgröt med banan och mango
1 rostad macka
1 glas mangojuice

När detta har ätits upp delar vi broderligt på en ananas och en vattenmelon.
All frukt är naturligtvis färsk och inhandlad hos frukttjejen över gatan.
Detta avslutas med en stor kopp kaffe.
Dagen kan inte börja på ett bättre sätt!

Middagen ser lite olika ut. Vi brukar lyxa till det ett par gånger i veckan med något smaskens, typ nedan:

Men de allra flesta dagarna blir det något alldagligare, padthai, stekt ris eller nudlar.
Jag och Linda har varit nöjda de flesta gångerna, barnen har mer och mer gått tillbaka till västerländsk mat efter att ätit thaimat till en början. Ebba har redan ätit spagetti bolognese minst fem gånger.
Olle gnäller över att maten inte smakar som hemma vilket är helt rätt, vi är ju inte hemma!!!

En stor skillnad till en början va att portionerna är mindre än hemma. Mätt som man är efter en kebabpizza eller en grillkväll blir man inte här, men till och med jag har vant mig vid detta. 
Detta är naturligtvis bra för att eventuellt tappa ett kilo eller två.

Idag har vi varit på utflykt med familjen Grek. Vi hamnade på södra delen av ön, klong jark tror jag stranden heter. Det visade sig att det var samma strand som Linda och jag bodde på för tio år sedan när vi var här. Kul!

Annars rullar dagarna på i väldig fart. Ebba hänger med granntjejen Sacha, Olle som är lite blyg vill helst va med mig eller Linda. Lisa är lite överallt. Hon har fått ett par smeknamn här nere, ett av dom är Bärgarn efter Blixten McQueens kompis. Rätt lika framtänder!

Ett annat smeknamn är Kung Luis, han från djungelboken.




Slut för idag, godnatt!







1 kommentar: